DESCRIEREA CONCURSULUI
Cum vedem Moldova? Ce inseamna pentru noi orasele acestui areal geografic, aflate de ambele parti ale Prutului?
In acord cu filosofia evenimentului Moldova Reper 2030, concursul de fotografie “MOLDOVA – REPERE URBANE” isi propune sa indrepte atentia asupra cadrului construit si asupra felului in care acesta este inteles si interpretat de catre comunitatea care il defineste.
Similar cu abordarea proiectiva a evenimentului, concursul doreste sa constituie o tema de gandire, o reflectie asupra prezentului, dar si asupra viitorului Moldovei, prin identificarea unor repere, a unor calitati ale mediilor urbane, care fie exista deja, fie nu au fost inca puse in valoare.
Tema concursului este una non-restrictiva, ce admite viziuni diferite asupra conceptului de “reper”, concept ce poate fi inteles ca simbol artificial al unui oras, unei comunitati, sau al unui loc, ca un obiect sinonim cu locatia pe care o reprezinta sau deopotriva ca un aspect non-material ce defineste acel loc.
ORGANIZATORUL CONCURSULUI
Concursul “MOLDOVA – REPERE URBANE” este organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania, Filiala Bacau-Neamt, in cadrul evenimentului intitulat “Moldova Reper 2030 – Forumul Zonal de Arhitectura si Urbanism”, ce va avea loc in perioada 05 – 07.06.2015.
CALENDARUL CONCURSULUI
06.05.2015 – Lansarea concursului
31.05.2015 – Data limita pentru trimiterea fotografiilor (pana la ora 23:59)
02.06.2015 – Jurizarea fotografiilor participante
03 – 04.06.2015 - Anuntarea castigatorilor prin e-mail
05 – 07.06.2015 – Expunerea fotografiilor castigatoare in cadrul evenimentului
PREMII
CONDITII DE PARTICIPARE
Fotografiile inscrise in concurs trebuie sa ilustreze intr-un mod cat mai creativ conceptul de “reper urban”, in viziunea proprie a fiecarui participant, respectand in acelasi timp si conditiile impuse de regulament, pe care il gasiti in cadrul acestei pagini.
Locatia unde au fost realizate fotografiile este restransa exclusiv la orasele din Moldova (judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati) si Republica Moldova, tema putand fi ilustrata in oricare dintre orasele din aceste areale geografice.
Desigur, cel mai important aspect al interpretarii conceptului este reprezentat de o abordare creativa, complexa, cat mai originala a temei concursului, aspect ce va avea de altfel si o importanta majora in aprecierea si notarea fotografiilor de catre juriu.
JURIUL
Juriul este compus din profesionişti în domeniul fotografiei de arhitectura si al artelor vizuale şi din reprezentanţi ai organizatorilor. Componenta juriului este urmatoarea:
CRITERII DE JURIZARE
Criteriile principale de jurizare sunt urmatoarele: respectarea temei concursului, creativitatea si complexitatea demersului fotografic, calitatea tehnica a fotografiilor (compozitie, incadrare, claritate, expunere corecta)
TAXE SI COSTURI
Inscrierea in concurs, precum si inscrierea fotografiilor care participa in concurs sunt gratuite.